AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Miralay Reşatbey İlkokulu

May

Ülkemiz küresel iklim değişikliğinin etkilerinin yoğun hissedildiği Akdeniz kuşağında yer almakta ve yüksek risk grubu ülkeler arasında kabul edilmektedir. Önümüzdeki 100 yıl için yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre, ülkemizde su kaynaklarının yaklaşık %25 oranında azalması beklenmektedir.

May

Engelliler Haftası münasebetiyle 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede farklı engel türlerine yönelik farkındalık etkinliklerinin düzenlendiği özel bir haftadır.

Türkiye'nin İlk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokuluna Başvurular Başladı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi yerleşkesinde açılan Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokuluna 2024-2025 eğitim öğretim yılında müzik yeteneğine göre öğrenci kabulü için başvurular devam ediyor.

Başvuru ️ 8-26 Mayıs
Yetenek Değerlendirme Uygulaması ️ 3 - 28 Haziran
Sonuçların Açıklanması ️ 1 Temmuz

Nis

"Sevgili Çocuklar,   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde millî bağımsızlığımızı hiç unutmamanız ve sürekli sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Geleceğinizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın.

Mrt

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta ülkemizde, 'Kütüphane Haftası' olarak kutlanmaktadır. 2-C sınıfı öğrencilerilerimizle İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettik.Kütüphane Müdürü Fatma Burcu Hanım, sevgili çocuklarımıza halk kütüphanelerinin hepimizin kütüphanesi olduğunu ve kütüphanelerdeki kitapların hepimizin kitapları olduğunu, toplumun tüm kesimleri için sunulan kütüphane hizmetlerinin ücretsiz olduğunu, ödünç alma koşullarını, ödünç kitapları özenli kullanmamız gerektiğini ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı.

Mrt

Okulumuz 1-D Sınıfı  Öğretmeni Betül Karadağ'ın ortak olduğu uluslararası Stem ile İyi Oluş eTwinning Projesi Öğrenci Tanışma toplantısı   İtalya-Roma-Litvanya-Yunanistan ve Türkiye'den öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. İtalya-Roma-Litvanya-Yunanistan ve Türkiye olarak ortaklaşa yapılan projede öğrenciler onlıne eğitim aracı ile tanıştılar. yapılacak etkinlikler üzerinde fikir alışverişinde bulundular.

Mrt

Genel Müdürlüğümüz Rehberlik Hizmetleri ve AR-GE daire başkanlıklarınca UNİCEF desteğiyle bilinçli internet kullanımı için her kademede öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik e-broşürler hazırlanmıştır. Hazırlanan 12 e-Broşür içerisine Genel Müdürlüğümüzce üretilen, karekod ve link kullanılarak ulaşılabilecek 24 video ve 8 animasyon filmi eklenmiştir.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin teknolojik iletişim araçlarıyla kurdukları bağı ve düzeyi olumlu etkileyecek olan broşürler aynı zamanda Bakanlığımızca okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bu yıl Genel Hedef olarak belirlenen "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" hedefine kaynaklık edecektir.

Ock

Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Karate Müsabakaları tamamlandı. Prof Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda yapılan müsabakalara 170 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcular grup müsabakalarında Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

03.01.2024 Tarihinde Afyon'da yapılan Okullararası Karate İl Seçmelerinde  İl Birinciği alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2014 Erkek Kata Mustafa GÜDER

2015 Kız Kata E.Sibel SORUÇ

Ara

Öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın; sportif ve sosyal faaliyetlere kontrollü ve planlı bir şekilde katılımlarının sağlanması, çocuklarımızın ve gençlerimizin yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilmesi, çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutulması, sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sunulması hedeflenmektedir.

Ara

Etkilesimli kitap  okuduk. Kitaptaki bilinmeyen kelimeleri ( kanguru Avustralya mağara çalı koza köstebek göl )görseller ile  destekleyerek öğrendik. Kanguru sanat etkinligi yaparak etkinliği sonlandirdik.

Ara

Bilinmeyen kelimeleri belirledik. Zıt anlamlı kelimeleri bulduk. ikilemeler ve deyimler uzerinde durduk. Resimledik. Boyadık. Oyunlar oynadık. Kısacası hem eğlendik. hem öğrendik.

Ara

TUTUM YATIRIM ve TÜRK MALLARI HAFTASI (12-18 ARALIK)

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

Ara

3. sınıf öğrencilerimiz “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü “ kapsamında okulumuzda gerçekleştirdikleri etkinlikle kendi pankartlarını hazırladılar. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini okuyarak "Eşitlik-Adalet " vurgusu yaptılar. Arkadaşlarına İnsan Haklarının önemini anlatan sunumlar gerçekleştirdiler.

ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ

Ara

Ana Sınıflarımız  'DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ' Projesi kapsamında, Veli katılımı ile  etkileşimli kitap okumaların merkeze alındığı günlük eğitim akışlarını uygulanmaya başladı.