T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Miralay Reşatbey İlkokulu

HASAN ÖĞRETMENİMİZ ve DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN TÜRK MİLLÎ BİLGİSAYAR KLAVYE TAKIMI BAKANIMIZ SAYIN YUSUF TEKİN'LE

Hasan Erdoğan öğretmenimizin birinci sınıftan itibaren büyük bir özveriyle hazırladığı, Bilgisayar Klavye Olimpiyatları'nda Dünya Şampiyonu Olan Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı'nı  Millî Eğitim Bakanı Yusuf TekinKabul Etti.

 

  • 09-08-2024Birleşmiş Milletler'e bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından iki yılda bir düzenlenen 54. Bilgisayar Klavye Olimpiyatları, Polonya'nın Katowice şehrinde 13-17 Temmuz tarihleri arasındadüzenlendi. 29 ülkenin katıldığı şampiyonanın galibi, Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı oldu. Milli Takımda İlçemizden çıkan şampiyonlarımız ise şu şekildedir; *Anadil 0-12 Yaş Grubu* Merve Mutlu (Özel Sandıklı Yunus Emre Ortaokulu) Berra Yılmaz (Barbaros Ortaokulu) Bade Şahin (Cumhuriyet Ortaokulu) Mustafa Durmaz (Barbaros Ortaokulu) Deniz Demir (Cumhuriyet Ortaokulu) Ayşe Melek Çevik (Cumhuriyet Ortaokulu) Savaş Yüksel Ünlü (Miralay Reşatbey İlkokulu) Talha Filiz (Miralay Reşatbey İlkokulu) Esmanur Öztaş (Cumhuriyet Ortaokulu) Ayşe Mira Özkeskin (Miralay Reşatbey İlkokulu) *Anadil ve Çoklu Diller 13-16 Yaş Grubu* Nisan Maya Tunçoğlu (Türk Telekom Fen Lisesi) Şerife Nisa Erdin (Osman Atilla Ortaokulu) Hasan Enes Özkan (Barbaros Ortaokulu) Dilara Erdin (Türk Telekom Fen Lisesi) Enes Öztaş (Sandıklı Anadolu İ.H.L Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) *Anadil ve Çoklu Diller 17-20 Yaş Grubu* Bağdagül Özkan (Nazilli Fen Lisesi) Bakanımız Sayın Tekin, büyük çoğunluğu ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan takımdaki öğrencileri şampiyonada gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.
  • Sayın Tekin, F klavye kullanımının yaygınlaşması için MEB'de müsteşarlık yaptığı dönemde birçok projeye destek verdiklerini hatırlatarak yine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, düzenlenen şampiyona ve çocukların bu kapsamda aldıkları eğitimle ilgili Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e bilgi verdi. Türkçeye en uygun klavyenin F klavye olduğunu ifade eden Köse, F klavyenin yaygınlaşması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Tekin, görüşmenin sonunda takımdaki öğrencileri tebrik ederken öğrenciler de kendilerini kabul ettiğiiçin Sayın Bakanımıza teşekkürlerini sundu.
  • http://meb.ai/kcdbwB
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.08.2024 - Güncelleme: 09.08.2024 00:42 - Görüntülenme: 58
Kaynak: http://meb.ai/kcdbwB
  Beğen | 0  kişi beğendi