AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Miralay Reşatbey İlkokulu

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan "MAARİFİN YÜZ AKI" dergisine ulaşmak için tıklayınız.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi "Türkiye Yüzyılı" bilinci ile yetiştirdiğimiz bu süreçte eğitim  ve  öğretimin  yalnızca  okul  duvarları  ile  sınırlı  kalmadığı  bir  gerçektir.  Bu  farkındalıkla öğrencilerimizin, milletimizin kadim değerlerinden yardımlaşma, dayanışma, millî birlik ve beraberlik şuuruyla yaşadıkları topluma karşı duyarlılıkları yüksek erdemli bireyler olarak yetiştirilmesi öncelikli hedeflerimizdendir. Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan Maarifin Yüz Akı Dergisinin ikinci sayısında, öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer verilmiştir.

Ağu

Uyum programı kapsamında  anasınıfı  ve  ilkokul 1.  sınıf öğrencilerimiz  2 Eylül pazartesi ve 3 Eylül Salı günü okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.Uyum Haftası etkinliğimiz 2 gün olacak.

Ağu

Veliler İçin Yeni Bir Adım: İlkokul Çocuklarının Matematik Becerilerinin Gelişmesi İçin Veli Eğitimi Kurs Programı İlkokulda çocuğu olan velileri ilkokul matematik dersi programına yönelik çocuklarına rehberlikleri konusunda bilgilendirmek amacıyla MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce uzaktan eğitim programı hazırlandı. http://meb.ai/UwSWEOe

Ağu

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek.

Ağu

Hasan Erdoğan öğretmenimizin birinci sınıftan itibaren büyük bir özveriyle hazırladığı, Bilgisayar Klavye Olimpiyatları'nda Dünya Şampiyonu Olan Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı'nı  Millî Eğitim Bakanı Yusuf TekinKabul Etti.

Ock

Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Karate Müsabakaları tamamlandı. Prof Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda yapılan müsabakalara 170 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcular grup müsabakalarında Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

03.01.2024 Tarihinde Afyon'da yapılan Okullararası Karate İl Seçmelerinde  İl Birinciği alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2014 Erkek Kata Mustafa GÜDER

2015 Kız Kata E.Sibel SORUÇ

Ara

Bilinmeyen kelimeleri belirledik. Zıt anlamlı kelimeleri bulduk. ikilemeler ve deyimler uzerinde durduk. Resimledik. Boyadık. Oyunlar oynadık. Kısacası hem eğlendik. hem öğrendik.

Ara

TUTUM YATIRIM ve TÜRK MALLARI HAFTASI (12-18 ARALIK)

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

Ara

3. sınıf öğrencilerimiz “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü “ kapsamında okulumuzda gerçekleştirdikleri etkinlikle kendi pankartlarını hazırladılar. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini okuyarak "Eşitlik-Adalet " vurgusu yaptılar. Arkadaşlarına İnsan Haklarının önemini anlatan sunumlar gerçekleştirdiler.

ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ

Ara

Ana Sınıflarımız  'DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ' Projesi kapsamında, Veli katılımı ile  etkileşimli kitap okumaların merkeze alındığı günlük eğitim akışlarını uygulanmaya başladı.

Sağlıklı Besleniyoruz..

Ock

3/D Sınıfı dönemin yorgunluğunu öğretmenleriyle birlikte sinemada attılar.

Haz

Büyük Taarruzun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Okulumuz Okul Aile Biriliği, Miralay Reşat Bey ve tüm şehitlerimiz adına  lokma döktürüp  kurân tilaveti ve dua okuttu. Şehitlerimizin ruhu şad mekânları cennet olsun.

Bu güzel etkinliği düzenlenmesini sağlayan Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Deniz KARTAL'a, kattı sağlayan diğer üyelerimize, Divan Pastanesine, emeği geçen herkese ayrıca  katılan öğretmen, öğrenci ve velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.